top of page

Archief

Springwedstrijd

 

"Jeei vandaag is weer een springwedstrijd", denk ik als ik wakker word. Snel opstaan en aan de slag. Mijn witte broek aan, dekje uit de kast en gauw naar beneden. Even wat eten en door naar de stal. Een dikke knuffel aan Roosje en Quinty. Mijn rijspullen pakken en hup naar de manege.

 

Eenmaal aangekomen kijken of Mecc zijn ontbijt al op heeft. Helaas moet ik hem storen tijdens het eten, dus neem ik wat mais mee in een emmer voor onder het poetsen. Het is te koud voor een natte poetsbeurt, dus dat wordt schuren! Gelukkig heeft hij maar een klein beetje wit. Mama let op de pony, terwijl ik even parcour ga verkennen.Opzadelen en dan krijgen we het seintje dat we de bak in kunnen om los te rijden. Wat een geluk mijn beugels zijn nog op maat, na mijn lesje van gisteren. Alle gangen worden even geoefend en daarna nog wat sprongetjes. En dan is het zo ver. We gaan naar het longeerbakje en het gaat beginnen. Als nummer 1 klaar is, vraagt iedereen meteen: "Enne hoe ging het?" Dan is nummer 2 en als die ook weer naar buiten komt ben ik aan de beurt. Nu vind ik het toch een beetje spannend worden, maar als ik eenmaal binnen ben, gaat dat zo weer over. En ja hoor 1e manche foutloos!

 

Dan weer wachten op de 2e manche. En weer nul strafpunten. Nu mag ik de barage rijden, met gas erop. Gelukkig vindt Mecc springen ook nog eens heel leuk om te doen. En ja hoor, ook de bagage is foutloos. Nu gaan we met z'n alle naar binnen voor de prijsuitreiking.

Spannend..... Hoor je dan ook nog eens dat je de snelste was! Dus nu mag ik voorop rijden bij de ere ronde. Daarna Mecc verzorgen en hem lekkere wortels geven. Dan mag Mecc weer terug zijn stal in. We hebben samen weer een mooie dag gehad.Groetjes Danieck & MeccDit stukje is geschreven door Danieck, Danieck bedankt!

 

Sponsoren

Hier ook uw logo

met een link naar uw website?

Vraag naar de mogelijkheden!

bottom of page